Sposób przygotowania

Masa: 50 dag mielonego twarogu, jedna szklanka cukru, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 15 dag rodzynek, 5 jaj i cukier waniliowy.
Spód: 40 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru, jajko, 5 łyżek masła/margaryny.

Do mąki dodać proszek do pieczenia oraz masło i jajko. Wyrobić z tego ciasto i dać na spód natłuszczonej brytfanki/tortownicy.Twaróg wymięszać z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie wymięszać to z z mąką ziemniaczaną i pianą z ubitych białek. Dodać rodzynki i wylać do brytfanki/tortownicy.
Piec około godziny w tem. 180 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    mój ulubiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super,świetny,mogę go jeść cały czas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !