Sposób przygotowania

Fasolę sobie zamoczyć wieczorem , gotować w tej samej wodzie wrzucić kostki następnie, marchewkę zetrzeć na tartce dodać do gotującej się fasoli , boczek albo kawałek wędzonki pokroić w malutką kostkę podsmażyć a potem wrzucić bez tłuszczu do fasolowej . Z mąki , jajka i wody zrobić ciasto i odrywać malutkie kawałeczki , po wyrobieniu ciasta , ciasto powinno być twarde. , cebulę pokroić podsmażyć i też dodać do zupy .Na koniec dodajemy majeranek pół łyżeczki i posiekana pietruszkę i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pamiętam ten smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pamiętam ten smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    fajny pomysł z tą zacierką
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !