Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę oraz jajka dajemy do mięsa mielonego i mieszamy. Masę mięsną doprawiamy pieprzem oraz solą. Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki lub kostkę. Ząbek czosnku obieramy i drobno siekamy. Ser żółty trzemy na tarce i dajemy do czosnku .Czosnek oraz ser żółty zalewamy śmietaną i musztardą i mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie margaryną, a później nakładamy do niego ziemniaki oraz masę mięsną, a na koniec polewamy sosem. Zapiekankę pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    chętnie bym zdjęcie zobaczyła :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !