Sposób przygotowania

W rondlu stopić masło. Dodać mąkę pszenną i cały czas mieszając zasmażyć (nie powinno się zrumienić). Nie przerywając mieszania, dodać mleko. Przyprawić solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotować. Beszamel wyłożyć na dno naczynia do zapiekania.

Makaron (lasagne i penne) ugotować al dente z dodatkiem soli.

Płaty lasagne ułożyć na beszamelu. Na makaronie układać kolejno pieczony schab pokrojony na paski, ugotowane na półtwardo różyczki brokuła, por pokrojony na plastry oraz penne. Całość zalać roztrzepanymi jajkami i posypać serem startym na grubych oczkach tarki.

Piec 25 minut w temperaturze 175°C.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Apetyczna zapiekanka:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam zapiekanki z makaronem:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Już jestem głodny:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !