Sposób przygotowania

Wiśnie wsypujemy do rondelka dodajemy cynamon i brązowy cukier wlać sok wiśniowy i to mamy gotować do 15 minut , odparowując sok . Następnie usuwamy cynamon a owoce miksujemy na gładki mus możemy także przetrzeć przez sitko. Ostudż . Wstaw garnek z musem do zimnej wody i mieszaj . Mocno schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dosypując cukier waniliowy i ostrożnie dolewając małe porcje koniaku , jeśli nie mamy koniaku to dajmy w ostateczności likier migdałowy . Na spód pucharków włóż po małej chłodnego musu przykryj porcją ubitej śmietanki , możesz wycisnąć szprycą wtedy zrobimy dowolny wzorek a na śmietance umieść resztki musu . Deser udekoruj listkiem mięty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !