Sposób przygotowania

Odstawione na noc grzyby gotujemy na drugi dzień w tej samej wodzie (wywarze) potem odcedzamy i siekamy . Kaszę gryczaną ugotować , cebulę posiekać i podsmażyć na oleju , do twarogu wbić jajko dodajemy kaszę i miksujemy , do masy dołóż cebulkę i grzybki. Dopraw do smaku . A do mąki wbij jajko dodaj 1\\2 szklanki wody i szczyptę soli. Wyrób ciasto i rozwałkuj , szklanka wykrawaj krążki na każdym nakładaj łyżkę farszu i krążki składaj na pół zlepiając brzegi formując pierogi i gotuj . Gotowe możemy polać sosem grzybowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !