Sposób przygotowania

Parówki obieramy z owijek, następnie kroimy je na plasterki o długości ok 3-4 cm. Cukinie, cebulę i paprykę myjemy , obieramy i kroimy w plasterki ( paprykę w kostkę ). Na surowy makaron delikatnie nabijamy warzywa i parówki pozostawiając między nimi przerwy - można dekoracyjnie \" krzywo - pod skosem \" nabijać kolejne plasterki. Robimy taką długą nitkę ok 60-100 cm. Każdy plasterek musi być przebity minimum pięcioma makaronami. Gdzie się skończy makaron nabijamy kolejny, tak samo jak się złamie to zostawiamy i w nowe miejsce nabijamy kolejny makaron ... pamiętając o zachowaniu przerw między danymi produktami nabijanymi. Ja nabijam : parówkę na pięć makaronów i później zachowując odstęp ok 5-6 cm nabijam plasterek cukinii - ponownie przerwa makaronowa - cebula - przerwa makaronowa - papryka - przerwa makaronowa i ponownie od parówki zaczynamy. Gotowe wkładamy do lekko osolonej wody z oliwą i gotujemy - każdy \"sznur\" osobno. Majonez, musztardę i ketchup mieszamy razem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek - ponownie mieszamy. Sosem polewamy nasze spaghetti.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    zrobiłam się głodna czytając ten przepis ;)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny jest taki obiad
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !