Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, ponownie opłukać. Następnie zetrzeć je na tarce na najmniejszych oczkach. Do utartych ziemniaków wbić 2 jaja, dodać mąkę, szczyptę soli i pieprzu i wymieszać całość do uzyskania jednolitej masy. Olej rozgrzać na patelni i nakładać prędzej przygotowaną masę łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

I gotowe:) Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adamekpa

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !