Sposób przygotowania

Do miseczki wsypać cukier, dodać pokruszone drożdże, wymieszać, wlać ciepłe mleko, dodać mąkę, cukier waniliowy, sól, jajko, roztopione masło i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ciasto rozwałkować, włożyć do przygotowanej brytfanny, posmarować konfiturami i wyłożyć drobno posiekane jabłka, oprószyć cynamonem, odłożyć do wyrośnięcia. Następnie ciasto włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda kusząco
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne ciacho.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !