Sposób przygotowania

Do rondla wlać oliwę i włożyć 20 g masła. Tłuszcz rozgrzać, dodać czosnek, szalotkę oraz anyż i podsmażyć. Następnie dodać rozdrobnione pomidory i doprawić sos solą i pieprzem. Rondel przykryć pokrywką i na wolnym ogniu gotować sos około pół godziny. Dołożyć pokrojone grzyby i pietruszkę, zamieszać drewnianą łyżką. Po upływie tego czasu gotować jeszcze 20 minut. Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić. Do ugotowanego ryżu dodać pozostałą część masła, drobno pokrojoną bazylię, utarty parmezan i 3/4 sosu. Rizotto i sos dokładnie wymieszać. Gotowe porcje podawać bezpośrednio na talerzach, polane resztą sosu

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !