Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier puder i sok z cytryny i dalej ubijać, aż masa będzie sztywna i gładka(kilka minut).Dużą blachę wyłożyc papierem i narysowac na nim 3 okręgi ok 20 cm średnicy. Masę bezową rozłożyć na okręgach, jeśli zostanie trochę masy można ułożyć w wolnym miejscu na blasie i upiec małe beziki, które posłużą do dekoracji:) Piec ok 60 min w temp 140 stopni. Śmietane ubić na sztywno.Czaekolade zetrzeć na tarce, dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodac lekko przestudzona do śmietany. Jak masa zacznie tężeć przełożyc nią blaty bezowe, łącznie z wierzchem.posypac czekolada i pokruszonymi bezami:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ależ pyszota :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam rewelacja!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !