Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Dziczyznę (ja użyłam polędwicę z dzika) kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy około 5-6 łyżek octu winnego, 1/5 szklanki oleju, rozgnieciony jałowiec, rozmaryn, tymianek i chili, dokładnie mieszamy. Marynujemy mięso co najmniej 24 godziny. Następnie mięso odsączamy z nadmiaru marynaty i smażymy w żeliwnym rondlu bez dodatatkowego tłuszczu. Gdy mięso się ładnie przyrumieni, podlewamy wodą i dusimy na średnim ogniu. Do niemal miękkiego mięsa dodajemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę i dalej dusimy.


Komentarze

  • 3
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    przepyszna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ta dziczyzna mnie prześladuje. Jaką ja mam na nią wielką ochotę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Od samego patrzenia robię się głodna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Ja też zgłodniałam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nowatorskie połącznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    świetny przepis !
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie si? prezentuje i napewno ?wietnie smakuje. Tylko raz w ?yciu jad?am piecze? z dzika i by?a pyszna.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ....zabieram się za ten temat ,,,mieszkając wokół lasów grzechem nie spróbować ,,,,he,he

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !