Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w słupki. Por pokroić w krążki. Wszystkie składniki podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla, wlać 4 szkl wody, dodać pokruszone kostki rosołowe i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać odsączony z zalewy groszek, mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koperek, śmietankę, wymieszać. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z groszkiem nie robiłam, ale chętnie dodam do pieczarkowej
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smakowita ta zupka z groszkiem jeszcze nie gotowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !