Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje, natrzeć solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszac sos tobasco- kilka kropel-z olejem i natrzeć mięso. Czosnek pokroić w plasterki i oblożyć żeberka. Wstawić do lodówki na minimum 2 godz.. O brać mięso z czosnku i włożyć do rozgrzanego piekarnika do opieczenia- dolewać wodę , aby mięso nie wyschło. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 1 godz. Sprawdzic stan pieczenia- mięso powinno bez problemu odchodzić od kości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    muszą być bardzo pikantne te żeberka
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    muszą być bardzo pikantne te żeberka
  • 3
    original
    Opublikowano

    magduś83

    trzeba uważać , żeby nie przesadzić z sosem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super danie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !