Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i osuszyć.Każdy pokroić wzdłuż na 6 plastrów.Oprószyć solą i polać sokiem z cytryny.Odstawić na 10 minut aby puściły sok.Szczypiorek opłukać i zanurzyć w osolonym wrzątku.Spłukać pod zimną bieżącą wodą i odsączyć.Posiekać obrane ząbki czosnku i wymieszać z papryką,kminkiem i oliwą..Odstawić do lodówki.Plastry bakłażana odsączyć na papierowym ręczniku.Piec na grillu ok.3 minuty z każdej strony,aż ściemnieją.Gorące zanurzyć w czosnkowej marynacie i wstawić do lodówki na 2 godziny.Ser pokroić na 12 kawałków.każdy owinąć plastrem bakłażana i obwiązać szczypiorkiem.Polać pozostałą marynatą i oprószyć solą i pieprzem.Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    chyba sprobuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    super połączenie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    nie pamiętam kiedy bakłażany jadłam .... często zaś cukinię...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobre i zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moje smaki, pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !