Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, przyprawę ziarenka smaku, pieprz do smaku, zagnieść ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić w prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć plasterek sera i szynki, złożyć na pół jak pierogi i skleić brzegi. Obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się Twój pomysł na kotlety.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !