Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy i gotujemy do miękkości. Można dodać kostkę bulionu grzybowego. Kapustę gotujemy, możemy dodać do wody 2 listki laurowe. Ugotowaną kapustę i grzyby bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym oleju. Gdy lekko się zarumieni wrzucamy kapustę i grzyby i chwilę smażymy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Tak zrobiony farsz nakładamy na zrobiony naleśnik i składamy, tak aby powstały krokiety. Każdą sztukę obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie krokiety
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    mogłabym je jeść codziennie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MartaKarasia90

    uwielbiam je !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !