Sposób przygotowania

Kaczkę opłukać, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, skropić sokiem z cytryny. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny. W międzyczasie jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Jabłka wymieszać z żurawiną i nadziać nimi kaczkę. Zaszyć ją. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, ułożyć w nim kaczkę i podlać wodą. Piec w temp. 200 stopni przez godzinę, następnie w 180 stopniach przez kolejne 60 minut. Co jakiś czas polewać kaczkę sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Robię podobnie :) Wszystkim smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kaczucha jak najbardziej to cos dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !