Sposób przygotowania

Agrest umyć, zalać niewielką ilością wody, dodać skórkę z cytryny, połowę cukru i chwilę pogotować, aż zmięknie. Przetrzeć przez sitko. Żółtka i resztę cukru ukręcić na puszystą masę, wsypać mąkę i rozmieszać z musem agrestowym. Przełożyć do rondelka, doprowadzić do wrzenia, dodać wino i zdjąć z ognia. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać ostrożnie z przygotowanym musem i przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia ogniotrwałego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać suflet w średniej temperaturze (ok. 200 oC) przez ok. 20 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    agrest i winko... super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    nigdy nie zebra?am si? na odwag?, ale teraz z ch?ci? spróbuj?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !