Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Polędwicę oczyść z błon, umyj, odsącz, posyp pieprzem i solą ● Podsmaż na oliwie 2-3 minuty z każdej strony ● Podlej winem i dorzuć pokrojone grzyby (jeśli są małe, wrzuć je w całości) ● podduś bez przykrycia, aż wino zredukuje się do minimum, a na patelni pozostanie bardzo gesty sos ● na koniec na mięso połóż łyżeczkę masła. Posyp młotkowanym pieprzem.

Podajemy z dyniowym puree i sosem czekoladowym do mięs.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Wygląda nieziemnsko! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !