Sposób przygotowania

Maliny oczyścić i wrzucić do garnka.
Zagotować i dodać cukier. Gotować 30 minut.
Sok przecedzić przez gazę i ponownie zagotować.
Gorący sik nalewać do słoików i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zdrowy soczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    idealny na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie sok malinowy, to podstawa zimowych zapasów.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    A reszta owoców nadaje się do czegoś? Można z niej zrobić konfiturę czy coś podobnego, czy może są już tylko do wyrzucenia ?
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Jeśli komuś nie przeszkadzają pestki można użyć do naleśników np z serkiem mascarpone.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię maliny, absolutnie pestki mi nie przeszkadzają :)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    sok malinowy jest najlepsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !