Sposób przygotowania

Brukselkę opłukać, oczyścić ze zwiędłych listków, przyciąć głąby i zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru a następnie gotować przez ok 20 minut, odcedzić.
Na patelni roztopić łyżkę masła i wrzucić brukselkę, zrumienić i zdjąć z ognia.
Na pozostałym maśle przesmażyć mąkę, dodać mleko i gotować 10 minut ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać żółtko, wymieszać, dodać połowę startego sera i doprawić sos solą i pieprzem.
W naczyniu do zapiekania ułożyć brukselkę i zalać ją sosem oraz posypać resztą sera.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 st. C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wygląda fajnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !