Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę na sztywno, dodać cukier i po jednym żółtku ciągle obijając. Wsypać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie i powoli wymieszać. Wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec biszkopt. Ciasto makowe: W makutrze utrzeć masło z cukrem na pulchną masę dodać miód i żółtka, następnie dodać mak, który należy wypłukać i dwukrotnie zemleć w maszynce. Mąkę wymieszać z cynamonem, kakao, zapach migdałowy, dodać do masy a na końcu pianę ubitą z białek. Ciasto upiec w formie wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej folią aluminiową. Upiec ciasto makowe. Krem: jaja ubić na parze z cukrem, masło utrzeć i dodawać małymi porcjami masę jajeczną. Kakao rozpuścić małą ilością gorącej wody i wlać do masy. Na końcu wlać spirytus i wszystko razem wymieszać.Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszej części ułożyć krem, na to ciasto makowe, znów krem na to drugą część biszkoptu.Wierzch polać białą polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !