Sposób przygotowania

Szynkę myjemy, kroimy w niedużą kostkę. Podsmażamy na oleju roślinnym. Przyprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem, przyprawami. Dolewamy wodę i dusimy do miękkości mięsa. gdy mięsko bedzie już kruche - zagęszczamy gulasz mąką. Teraz bierzemy się za placki. Obieramy ziemniaki i cukinie. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy jaja, mąke sól i pieprz i mieszamy łyżką. na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy duże placki - na całą patelnie. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Zdejmujemy, do środka kładziemy gulasz, placek zwijamy na pół, podajemy z ulubioną surówką. Jest pyszny i bardzo syty! Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    zjadłabym chętnie taki placek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !