Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Roztopić margarynę. Wymieszać w misce mąkę, cukier, karob, proszek, sodę, mleko w proszku. Dodać wodę i roztopioną margarynę oraz ekstrakt z wanilii. Mieszać mikserem ok 2 minut. Wylać do tortownicy (ok 18-20 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. ok 25-30 minut(do suchego patyczka). Wystudzić.
Gdy ciasto dobrze wystygnie wykruszamy środek zostawiając wyższe brzegi, dobrze sprawdza się tu zwykła łyżka.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    Ten biszkopt dobrze jest wyjąć z tortownicy po ok. 5 minutach od upieczenia, nie zawilgnie wtedy od spodu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    A banany można skropić sokiem z cytryny dodając też troszkę do kremu - nie ściemnieje wtedy
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dawno nie robiłam :
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    chyba muszę zrobić w najbliższym czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    nigdy nie jadlam jeszcze;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    weganem nie jestem, ale na pewno nie jednego zainteresuje ten przepis
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Bardzo dobrze, że są też takie przepisy! :) Na pewno nie jeden weganin się ucieszy z tego przepisu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Fajny, ja też taki robię tylko z tofu i płatkami ryżowymi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !