Sposób przygotowania

Składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy 1/4 ciasta do zamrażarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy spód ciastem. Ser biały (bez wcześniejszego mielenia-lub ser z wiadereczka ) ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, margaryną i budyniem drewnianą pałką aż masa będzie gładka a cukier się rozpuści. Wylewamy masę serową na ciasto. Osączone z syropu brzoskwinie kroimy w kosteczkę i rozkładamy na serze. Na wierzch ścieramy na grubej tarce zamrożone ciasto. Wstawiamy sernik do nagrzanego do 100 stopni piekarnika i od razu zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok.45 minut (max. 50 minut). Sernik ten piekę wtedy, gdy potrzebuję większej ilości ciast np. na święta. Robi się go szybko i nie obciąża zbytnio kieszeni. Przede wszystkim jednak dlatego, że jest bardzo smaczny

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    piekłam, polecam bo jest cudowny!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zgadzam się, jest pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zawsze taki piekła moja mama na Święta...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo lubię ten serniczek, robię go zazwyczaj z kokosową pianką - znika błyskawicznie!! :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !