Sposób przygotowania

Krewetki myjemy i suszymy , szalotkę posiekać a ząbki czosnku zmiażdżyć , limonki umyć przekroić wyjmij miąższ a połówki zachowaj z miąższu wyciśnij sok połowę wymieszaj z szalotkami , czosnkiem, kminkiem i oliwą . Marynatą polej krewetki i wstaw na 2 godziny do lodówki a w tym czasie przygotuj szpadki do szaszłyków , opłucz liście laurowe rozgrzej grill i nabijaj krewetki przekładając liśćmi i piecz na średnim ruszcie . Majonez zaś wymieszaj z pozostałym sokiem i bazylią dopraw do smaku solą , pieprzem , przełóż do wydrążonych limonek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam krewetki na pewno wypróbuję przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !