Sposób przygotowania

CIASTO
Wsypać mąkę i wlać wodę, wyrobić ciasto tak by odchodziło od miski (w razie czego mozna dodać wody lub mąki).
FARSZ
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki pokrojone w plastry oraz cebule.
Wszystko chwile dusić aż wyparuje woda.
Odstawić do wystygnięcia. Potem farsz zmielić i dodać bułkę tartą. Wyrobić.
Ciasto podzielić na porcję. Z rozwałkowanej porcji wykrajać koła pożądanej wielkości. Nałożyć farsz i skleić jak pierogi,
a potem na małym palcu skleić dwa brzegi.
Można odrazu ugotować lub zamrozić.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    tak wigilijnie zapachniało...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) pracochłonne..trzeba by już na Wigilię zacząć robić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola592

    TAKA ILOŚĆ TO SUPER WYŻERKA;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !