Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać. Do mięsa dodać jajko, posiekana cebule, sól, pieprz i wyrobić na gładką masę. Jogurt wymieszać z przyprawą Tzatziki, oczyszczoną i drobno pokrojoną papryką oraz ze szczypiorkiem. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godz. Z mięsa formować podłużne wałki o długości 5 cm i smażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z wcześniej przyrządzonym sosem oraz z pieczywem np. typu pitta lub ryżem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe jak smakuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    niezłe
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie znam takie coś
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak z zaziki to biorę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    baran by się uśmiał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !