Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto w misce,następnie przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa.

Zawijamy ściśle w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

Po tym czasie wykładamy na je stolnice ,wałkujemy i wykrawamy radełkiem romby.

Po środku nich nożykiem robimy nacięcie.

Przekładamy jeden koniec ciasta przez to nacięcie formując faworki.

Układamy na posmarowanej blaszce i pieczemy 5-7 minut w temp 150 stop. C.

Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pieczone, więc pewnie mniej kaloryczne od tych smażonych w głębokim tłuszczu.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pierwszy raz spotykam się z pieczonymi chrustami
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Coś co uwielbia mój mąż. Następnym razem upiekę.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !