Sposób przygotowania

Mięso porkoić w kostkę 2cm x 2cm. Do miski wlać 1/4 szkl. oleju, 1 łyżeczkę pieprzu, 2,5 łyżki soli, 1 łyżka rozmarynu, 2 łyżki delikatu do MIĘS, 2 łyżki ostrej papryki. Wymieszać i włożyć mięso. Mięso dobrze wymieszać z marynatą i schłodzić conajmniej 2 godziny w lodówce. Mięso włożyć na suchą patelnie dobrze rozgrzaną razem z sokiem z marynaty. Obsmażyć ze wszystkich stron. Wsypać pokrojoną w pół księżyce cebule, ogórek w paski i marchew w plastry. Wszystko tak długo smażyć aż zacznie się wszystko przypalać , to doda koloru gulaszowi. Przełożyć wszystko do garnka i zalać 750ml wody. Gotować do zmięknięcia mięsa. (W razie potrzeby dolewać wody, bo może się wygotowywać!) Doprawić do smaku. Pod koniec gotowania zawiesić zawiesiną z mąki i wody.
Podawać z : Makaronem, ziemniakami lub bułkami na parze.
( ZAWIESINA: PÓŁ SZKALNKI WODY I 3 ŁYŻKI MĄKI - dobrze wymieszać by nie było grudek)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !