Sposób przygotowania

Szparagi obieramy i kroimy na małe kawałki, główki szparagów odkładamy na bok. Umyte szparagi gotujemy na parze. Szpinak myjemy, obcinamy łodygi, drzemy na mniejsze kawałki, gotujemy na parze. Śmietanę wlewamy do rondelka dodajemy łyżkę masła, podgrzewamy, doprawiamy solą, pieprzem. Do śmietany dodajemy szpinak, dodajemy 2 ząbki czosnku, doprawiamy oregano i bazylią. Potem dodajemy szparagi, chwilę gotujemy, dodajemy parmezan, mieszamy. Sos powinien zgęstnieć, ale można dodać więcej sera, aby konsystencja nam odpowiadała. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić główki szparagów, chwilę podsmażyć, następnie dodać do sosu. Gotować chwilę, skropić sokiem z cytryny. Makaron ugotować, polać sosem, podawać.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zielone na zdrowie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    elegancki obiad
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super połączenie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    yuty

    Zaraz zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !