Sposób przygotowania

Najpierw połamać 2 czekolady na mniejsze kawałki i od razu wrzucić do rondelka i to zalewamy 50 ml kremówki wstawiamy na mały ogień i podgrzewamy mieszając i czekamy aż się rozpuści . A pozostałą śmietankę ubijamy z cukrem pudrem . Mascarpone łączymy z rozpuszczoną czekoladą , zostaw sobie 2 łyżki tej masy do przygotowania trufli , do mascarpone z czekoladą dodaj bitą śmietanę i aromat wymieszaj i wstaw do lodówki na 60 minut , kiedy czekolada zgęstnieje uformuj 4 trufle i obtocz w czekoladowej posypce i włóż do lodówki . Mus przełóż do rękawa piekarniczego i wyciśnij do miseczek i udekoruj truflą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !