Sposób przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na parze i połączyć z ubitą śmietaną. Masę podzielić na 4 części. Jedną część połączyć z orzechami i migdałami, drugą z morelami i rodzynkami, trzecią z czekoladą a czwartą z kawą rozpuszczoną w małej ilości wody. Wszystkie masy dać osobno do pucharków i zamrozić.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    robiłam ale nie dodałam kawy o mi nie podpasowała dałam mieszankę orzechów,morele i rodzynki już bez czekolady były całkiem smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie lody są przepyszne, uwielbiam je i jadam na okrągło, nawet zimą :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto je zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam lody bakaliowe :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !