Sposób przygotowania

Warzywa umyc, pokroic w slupki nozem lub specjalna wykrawarka do warzyw z zabkami (dla dekoracji)kalafior podzielic na rozyczki, galazke selera naciowego pociac w 10 cm kawalki.
Cytryne pokroic w czastki.Czosnek obrac.
Tak przygotowane warzywa wrzucic razem z cytryna do duzego sloja i zalac solanka utworzona z wody , soli i cukru.
Solanka : na 1 litr wody dac trzy lyzki soli i pol lyzeczki cukru.
Baza jest marchew, kalafior , rzepa i cytryna.Reszta warzyw nie obowiazkowa--jak kto lubi.
Zakrecic sloj, postawic blisko ciepla dla szybsze fermentacji, po kilku dniach sprobowac, czy sie ukisily warzywka.

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ślicznie to wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !