Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, masło, śmietanę i żółtka jaj. Zagnieść szybko ciasto. Ciasto podzielić na części, odpowiednio- 1/2 ciasta 1/4 i 1/4 ciasta. 1/2 ciasta wyłożyć blaszkę, pozostałe włożyć do lodówki lub zamrażalnika. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, poddusić z dwiema łyżkami cukru. Następnie wystudzić, dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie i bułkę tartą, jeśli jabłka są za rzadkie. Ciasto wyłożone w blaszce podpiec przez około 15 minut, następnie wyłożyć na nie masę z jabłek i brzoskwini, na wierzch zetrzeć jedną część ciasta. Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodać kisiel. Pianę wyłożyć na starte ciasto. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Szarlotkę piec przez około 45- 55 minut w temperaturze 180- 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Prześlicznie wygląda i zapewne tak samo wyśmienicie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    z brzoskwiniami to ja jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !