Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy tak, by było lekko cieple i kruszymy do niego drożdże. Mieszamy aż do rozpuszczenia a następnie dodajemy resztę składników. Mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. W tym czasie kroimy kiełbasę, boczek, cebulę, pomidory i pieczarki i smażymy na oliwie. Po chwili dodajemy pieprz i przykrywamy, dusimy około 30 minut mieszając co jakiś czas. Odstawiamy do ostygnięcia,. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy do momentu aż nie będzie się kleiło do rąk a następnie wykładamy nim przygotowane formy lub blaszki. Nakładamy farsz, układamy pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy serem żółtym. Pieczemy 20 minut w temp 220 stopni C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    takie są najlepsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokus

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    grubo domowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wygląda smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    domowa najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !