Sposób przygotowania

Buraki czerwone myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Zostawiamy po ugotowaniu w wodzie , a następnie obieramy cienko nożykiem.

Kroimy w 2 mm plastry.

Układamy na talerzu , skrapiamy oliwą z oliwek.

Ziemniaka ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyły się od nadmiaru oleju.

Układamy na ułożonych na talerzu burakach.

Posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo je lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie miałam okazji spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fantastyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pomysłowe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo fajne danie,brawo !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !