Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać drobno posiekać,papryczkę umyć przekroić na połowę,usunąć nasiona także posiekać i dodać do cebuli z czosnkiem wymieszać dodać konfiturę morelową,ketchup i ocet balsamiczny dokładnie połączyć ze sobą i przełożyć przygotowaną glazurę do rondelka a następnie zagotować ją doprawić do smaku solą wystudzić i podzielić na dwie części,skrzydełka oczyścić umyć osuszyć i posmarować połową glazury przykryć odstawić w chłodne miejsce na ok.2 godz.po tym czasie kłaść na rozgrzany i posmarowany ruszt co jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ tęsknię za takim mięskiem... takim grillowanym na świeżym powietrzu.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !