Sposób przygotowania

Z mąki, cukru pudru, margaryny, proszku do pieczenia, żółtka, jajek i śmietany zagnieść ciasto. Większą częścią wykleić blachę, mniejszą włożyć do zamrażarki. Jabłka, gruszki i brzoskwinie pokroić na ósemki (ew. grube plastry) i ułożyć na przemian na cieście. Posypać płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. 3 budynie ugotować w 4,5 szklanki mleka. Gorące wylać na ciasto z owocami. Ciasto z zamrażarki wyjąć i zetrzeć na wierzch na grubej tarce, albo porwać na kawałki. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (w termoobiegu) przez 45 minut. Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Zimne przechowywać w lodówce. Najlepiej jeść na drugi dzień (budyń stężeje przez noc w lodówce i lepiej ciasto się kroi, a przy tym jest wilgotniejsze).

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    full wypas, jak mawia mój Młody :-)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ciacho chcę ale z latem jeszcze się nie zegnam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super ciacho :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    bardzo fajne ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    I sie zaslinilam, pysznosci!!!!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ja chcę lato :( Super ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię takie ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !