Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
cukier trzcinowy 2-3 łyżki
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

Ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem, posypać obficie cukrem.
Pokroić w 1-2 cm paski. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach tak, aby powstała sprężynka.
Ułożyć na blasze i wstawic do nagrzanego do 200°C piekarnika.
Piec ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak