Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry solimy ,dodajemy pieprzu papryki czerwonej i dobrze przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy na patelni na oliwie. Gdy mięso jest z obu stron zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę .Następnie dajemy 2 łyżki mąki i mieszamy podlewamy wodą i dusimy mięso ok 20 min ,mieszając od czasu do czasu . Kapustę kroimy i gotujemy w osobnym garnku . Ziemniaki obieramy przekrawamy na pół .Gdy kapusta będzie miękka dodajemy ją do mięsa i jeszcze podlewamy .dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .Dusimy ok 10 min . Po tym czasie dodajemy połówki surowych ziemniaków.Dusimy ok 15 min . Doprawiamy przecierem pomidorowym ,czerwona papryką ,solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Podajemy gdy ziemniaki są miękkie.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy na ciepło
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !