Sposób przygotowania

Schab delikatnie rozbijamy. Ze śliwowicy, papryczki chilli, czosnku i słodkiego sosu sojowego robimy marynatę. Mięso dokładnie smarujemy marynatą i ostawiamy na przynajmniej 2h.
Cebulę i śliwki siekamy bardzo drobno, masło rozgrzewamy, dodajemy śliwki z cebulą, podlewamy odrobiną wina, dusimy do miękkości. Miksujemy, doprawiamy solą, ewentualnie octem balsamicznym, można nieco rozrzedzić winem.
Mięso wyjmujemy z marynaty, smażymy na patelni grillowej. Podajemy z sosem śliwkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    zachęcająco wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !