Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Kremówkę przelewamy do rondelka i gotujemy wraz z wanilią (delikatnie nożykiem ją ściągamy). Kremówka musi nam się zagatować. Następnie odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy żółtka z cukrem na białą, ale nie puszystą masę. ostudzoną kremówkę dodajemy do żółtek i mieszamy.


Spróbuj również

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię wanilię, ale obawiam się, że cała laska + pół paczki cukru waniliowego na zaledwie 100 ml śmietany to stanowczo za dużo. Poza tym w tak wysokiej temperaturze, to crème brûlée się przypali. Idealna jest temperatura 100 stopni, a wyższą można ustawić, gdy się go zapieka w kąpieli wodnej. Przed posypaniem brązowym cukrem polecam też deser mocno schłodzić, minimum przez 3-4 godzinki w lodówce.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    przyznam, że robiłam pierwszy raz, ale nam smakowało. Piekłam w 180 stopniach, bo akurat piekłam jabłecznik i ustawiłam sobie obok.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmniam świetnie wyglądają;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !