Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym na pulchną masę. Dodawać po jednym żółtku i dalej ucierając. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wsypać do masy jajecznej i dalej ucierać, wlać mleko, a na końcu pianę ubitą z białek. Wszystko wymieszać i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec ciasto. krem: Masło utrzeć z cukrem, dolewać powoli kwaśne mleko. Na końcu można dać sok z cytryny. Polewa: Wszystkie składniki włożyć do garnka, roztopić na małym ogniu, jak się zagotują, zdjąć z ognia i przestudzić.Upieczone ciasto, ostudzić, przeciąć na pół, posmarować kremem, przyłożyć drugą częścią.Polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pyszne ciasto, uwielbiam radomianki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !