Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i ugotować do miękkości we wcześniej przygotowanym rosole. Na 2 łyżkach masła udusić do miękkości obrane, pokrojone na ćwiartki cebule i połączyć z jabłkami. Dodać liść laurowy i gotować 15 min. Z mąki i pozostałego masła zrobić rumianą zasmażkę dodać do sosu i gotować 3 min, a następnie sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem i sólą.
Podawać na ciepło do dań z mięsa i ryb.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    to dopiero sos
  • 9
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pychotka
  • 9
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj muszę spróbować bo brzmi znakomicie
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    sos jak sos
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    taki sos to jest coś
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny sos
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !