Sposób przygotowania

Masło i cukier ucieramy na puszystą masę.Dodajemy do tego żółtka - po jednym, cały czas ucierając. Do masy dosypujemy kisielki ( prosto z torebki, sam proszek). Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, w następnej kolejności zaś mleko. Z białek ubijamy pianę, którą następnie delikatnie łączymy z masą. Po wymieszaniu gotową masę przekładamy do formy ( np keksowej) Pieczemy 50 min w piekarniku nagrzanym do 200ºC. Możemy ją dodatkowo polać cytrynowym lukrem, lub po prostu posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię ciasta gdzie zamiast czystej kartoflanki dać kisiel lub budyń...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !