Sposób przygotowania

Na mąkę wymieszaną ze zmielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia położyć kawałki miękkiego masła.W zagłębienie zrobione w mące wsypać cukier,sól i cynamon,wbić jajka.
Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść tak,aby powstało gładkie ciasto.Uformować kulę i odstawić pod przykryciem na 60 minut.
Cisto rozwałkować na grubość 0,5cm,wykroić 96 krążków o średnicy 3 cm,ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i upiec.
Ostudzone ciasteczka zlepiać po dwa,nakładając na nie dżem morelowy.Polewę czekoladową podgrzać.
Ciasteczka zamoczyć w polewie i udekorować połówkami orzechów.Przechowywać w metalowych pudełkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    na pewno smaczne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !