Sposób przygotowania

Ucierać margarynę z cukrem i żółtkami na puszysta masę, powoli dodawać serki ,cały czas ucierając. Przygotować żelatynę: rozpuścić ja w części zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować i zmieszać z rozpuszczoną żelatyną. Dodać wystudzoną żelatynę do masy serowej, wymieszać, na końcu dodajemy pianę z białek. W formie z kominkiem układamy biszkopty. OPCJONALNIE: Masę dzielimy na kilka części, a każdą z nich mieszamy z barwnikiem spożywczym. Masę serową warstwami (jeśli mamy różne kolory) lub w całości wylewamy na biszkopty. Wkładamy na 120 minut do lodówki. Możemy podać z bitą śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !