Sposób przygotowania

Włoszczyznę ugotować w półtory litra wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Filety rozmrozić, bułkę czerstwą namoczyć, odcisnąć i zemleć razem z rybą w maszynce do mięsa. Do masy rybnej dodać, jajka, koperek i doprawić do smaku sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Rękę zwilżyć w wodzie i formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Wkładać do wrzącego wywaru jarzynowego i gotować na małym ogniu z 20 minut. Pulpety wyjąć łyżka cedzakową i połać sosem koperkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe jak smakują
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !